Składniki:
- 4 kotlety schabowe
- 2 jajka
- bułka tarta
- ser żółty (ok. 200g)
- sól
- pieprz
- vegeta
- olej do smażenia
- 1/5 kostki margaryny
Kotlety rozbijamy tłuczkiem. Nacieramy solą i pieprzem. Wylewamy na patelnię dość dużą ilość oleju i jak się rozgrzeje dodajemy margarynę, czekamy aż się rozpuści. Smażymy kotlety z obu stron do miękkości. Posypujemy dużą ilością sera, przykrywamy i zmniejszamy ogień.
Kiedy ser się rozpuści, zdejmujemy kotlety z patelni i dobrze odsączamy. Jajka trzepiemy ze szczyptą vegety. Kotlety zanurzamy w jajku, następnie w bułce tartej i ponownie smażymy z obu stron 2-3 minuty, aż panierka nam się zarumieni. Gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz