Mam nadzieję, że nie zmyliła Was nazwa mąki pszennej "do pieczenia chleba".
Mimo, że używana głównie do wypieku pieczywa, nadaję się również do ciasta na pizze i do naleśników!
2 jajka
2 szklanki mąki pszennej do wypieku chleba
szklanka wody
szklanka mleka
3 łyżki cukru
2 łyżki oleju
olej do smażenia
Sposób przyrządzenia:
Na patelni rozgrzewamy olej. Jajka, mąkę, wodę, mleko, cukier i olej wrzucamy do miski i mikserem łączymy na gładką masę. Wlewamy jedną chochelkę na patelnię i smażymy z obu stron.
Podajemy z chudym twarogiem, wymieszanym z cukrem. Aby farsz miał bardziej płynną formę, dodajemy jogurt naturalny lub niewielką ilość mleka.
2 szklanki mąki pszennej do wypieku chleba
szklanka wody
szklanka mleka
3 łyżki cukru
2 łyżki oleju
olej do smażenia
Sposób przyrządzenia:
Na patelni rozgrzewamy olej. Jajka, mąkę, wodę, mleko, cukier i olej wrzucamy do miski i mikserem łączymy na gładką masę. Wlewamy jedną chochelkę na patelnię i smażymy z obu stron.
Podajemy z chudym twarogiem, wymieszanym z cukrem. Aby farsz miał bardziej płynną formę, dodajemy jogurt naturalny lub niewielką ilość mleka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz