Delikatne i rozpływające się w ustach biszkopty. Można użyć je od razu po upieczeniu do ciast, np. Tiramisu, lub przegryźć do aromatycznej kawy.
składniki:
80 g mąki tortowej
4 jajka
cukier puder
Sposób przyrządzenia:
Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać połowę cukru.
W drugiej misce żółtka utrzeć z pozostałym cukrem.
Stopniowo dodawać do piany żółtka z cukrem na przemian z mąką i delikatnie mieszać drewnianą łyżką aż się połączą.
Ciasto wyłożyć w dowolnej formie na blaszkę i posypać cukrem pudrem.
Piec 10 minut w temp. 200 stopni.
fajny wpis *_* <3
OdpowiedzUsuńZAPRASZAM :) http://simplepromise-simplepromise.blogspot.co.uk/
świetny post! zapraszam do mnie ->https://kucharzowanienamaxa.blogspot.com/
OdpowiedzUsuń