Biszkopty "paluszki"


Delikatne i rozpływające się w ustach biszkopty. Można użyć je od razu po upieczeniu do ciast, np. Tiramisu, lub przegryźć do aromatycznej kawy.










składniki:

80 g mąki tortowej
4 jajka
cukier puder





Sposób przyrządzenia:


Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać połowę cukru.
W drugiej misce żółtka utrzeć z pozostałym cukrem.
Stopniowo dodawać do piany żółtka z cukrem na przemian z mąką i delikatnie mieszać drewnianą łyżką aż się połączą. 
Ciasto wyłożyć w dowolnej formie na blaszkę i  posypać cukrem pudrem.
Piec 10 minut w temp. 200 stopni.





2 komentarze:

  1. fajny wpis *_* <3


    ZAPRASZAM :) http://simplepromise-simplepromise.blogspot.co.uk/

    OdpowiedzUsuń
  2. świetny post! zapraszam do mnie ->https://kucharzowanienamaxa.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń