Naleśniki na mące pszennej do pieczenia chleba


Mam nadzieję, że nie zmyliła Was nazwa mąki pszennej "do pieczenia chleba".
Mimo, że używana głównie do wypieku pieczywa, nadaję się również do ciasta na pizze i do naleśników!











składniki:

2 jajka
2 szklanki mąki pszennej do wypieku chleba
 szklanka wody
 szklanka mleka
3 łyżki cukru
2 łyżki oleju
olej do smażenia




Sposób przyrządzenia: 


Na patelni rozgrzewamy olej. Jajka, mąkę, wodę, mleko, cukier i olej wrzucamy do miski i mikserem łączymy na gładką masę. Wlewamy jedną chochelkę na patelnię i smażymy z obu stron.
Podajemy z chudym twarogiem, wymieszanym z cukrem. Aby farsz miał bardziej płynną formę, dodajemy jogurt naturalny lub niewielką ilość mleka.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz