Tosty Mai z białym serkiem




Czas na zmianę! Zamiast monotonnych tostów z żółtym serem, proponujemy biały ser i pomidor. Zdrowsze danie i dużo bardziej smaczne, zadowoli porannych łakomczuchów. 






składniki:

parzysta ilość kromek chleba tostowego lub zwykłego
margaryna
biały serek śmietankowy np. Piątnica Twój Smak
pomidor
keczup 


Kromki smarujemy z jednej strony margaryną, kładziemy na tosterze. Na nieposmarowanej tłuszczem stronie chleba, nakładamy grubą warstwę serka śmietankowego, następnie plasterek pomidora i drugą kromkę, tak aby strona z tłuszczem dotykała ścianki tostera, a nie pomidora. Zamykamy toster i czekamy, aż zapali się zielona lampka, oznaczająca gotowe tosty. Podajemy z keczupem.


2 komentarze:

  1. kilkakrotnie robiłam i również mi smakowały :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Tosty idealnie smakują na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń