Fajitas z kurczakiem

Pożywne meksykańskie fajitas, alternatywa dla tradycyjnej polskiej kuchni.

Składniki na 4 porcje:

  • warzywa na patelnię z suszonymi pomidorami (np. Hortex)
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • świeża pietruszka
  • 1 limonka (można zastąpić cytryną)
  • 4 tortille
  • garść tartego żółtego sera
  • śmietana

Mięso pokrój w grubą kostkę. Posyp ziołami z saszetki, skrop oliwą i sokiem z limonki. Zostaw na pół godziny. Cebulę i czosnek drobno posiekaj i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj mięso i smaż kilka minut. Dodaj warzywa i duś do miękkości. Ułóż na ciepłej tortilli, posyp pietruszką, serem żółtym i polej łyżką śmietany. Zawijaj tak jak na zdjęciu po czym złóż na pół.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz