Pożywne meksykańskie fajitas, alternatywa dla tradycyjnej polskiej kuchni.
Składniki na 4 porcje:
- warzywa na patelnię z suszonymi pomidorami (np. Hortex)
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki oliwy
- świeża pietruszka
- 1 limonka (można zastąpić cytryną)
- 4 tortille
- garść tartego żółtego sera
- śmietana
Mięso pokrój w grubą kostkę. Posyp ziołami z saszetki, skrop oliwą i sokiem z limonki. Zostaw na pół godziny. Cebulę i czosnek drobno posiekaj i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj mięso i smaż kilka minut. Dodaj warzywa i duś do miękkości. Ułóż na ciepłej tortilli, posyp pietruszką, serem żółtym i polej łyżką śmietany. Zawijaj tak jak na zdjęciu po czym złóż na pół.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz