Naleśniki z łososiem i szpinakiem oraz suszonymi pomidorami

Proste, szybkie, smaczne i kolorowe, zaskoczą niepowtarzalnym smakiem.

Składniki:

  • naleśniki (ok.10szt)
  • 250g łososia wędzonego
  • 250g szpinaku mrożonego
  • 2 ząbki czosnku
  • 4-5szt. suszonych pomidorów
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie
  • ser żółty

 Zetrzeć ser żółty. W garnku rozmrozić szpinak, dodać czosnek i łososia. Poddusić przez parę minut i dodać sól, pieprz i zioła prowansalskie. Trzymać na ogniu jeszcze przez ok.10 min. Na koniec dodać pokrojone pomidory. Na każdy naleśnik nałożyć nadzienie i trochę sera (posypać po nadzieniu) i zawinąć. Zapiekać na patelni aż ser się rozpuści.

1 komentarz: