Indyk z nadzieniem w sosie pomidorowym



składniki:

1kg piersi z indyka
puszka ananasa
puszka pomidorów
30g żółtego sera
3 ząbki czosnku
cebula
jajko
mąka
delikat do mięs
sól, pieprz

Piersi z kurczaka solimy i kroimy na dwie mniejsze. W środku robimy dziurę, jakby "kieszonkę". Do środka wkładamy farsz: starty żółty ser, pokrojony w drobną kostkę ananas, wymieszane z posiekaną natką pietruszki. Kieszonki obtaczamy w mące, a następnie w mące z jajkiem i delikatem. Smażymy na złoty kolor. Odkładamy na ręcznik papierowy. Przygotowujemy sos.Do garnka wrzucany pokrojoną cebulkę i czosnek. Dodajemy pomidory z puszki. Doprawiamy do smaku. Do naczynia żaroodpornego wlewamy sos i układamy usmażone steki z indyka. Wkładamy do piekarnika na 45min przy 180 stopniach.

1 komentarz:

  1. Lubię mięso z indyka:) Zapraszam na http://szczypta-soli.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń