Nietypowe czekoladki zaskoczą twoich gości swoją wyjątkowością i intensywnością smaku.
Składniki:
- 125g czekolady deserowej
- 50g małych różnokolorowych pianek typu marshmallows
- 25g posiekanych orzechów włoskich
- 25g posiekanych suszonych moreli
Wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem i odstawić na bok. Połamać czekoladę na kawałki i wrzucić do dużej miski umieszczonej na rondlu z wrzącą wodą. Gotować na małym ogniu, cały czas mieszając, aż czekolada się roztopi. Dosypać pianki, orzechy i morele. Wymieszać, aż czekolada wszystko dokładnie pokryje. Czubate łyżki masy wykładać na przygotowaną blachę. Wstawić do lodówki i schładzać, aż czekolada stężeje. Ostrożnie zdjąć gotowe pianki z pergaminu. Przed podaniem można je umieścić w papierowych foremkach.
Można kupić zwykłe pianki i pociąć je na mniejsze kawałki.
ooo, gratka dla fanów łakoci! :)
OdpowiedzUsuńCzyli dla nas :P
OdpowiedzUsuńZapraszamy do obserwowania, "łakocie" pojawiają się dosyć często ;)
Dzieci byłyby takimi słodkościami zachwycone! :)
OdpowiedzUsuńbardzo oryginalna czekoladki, super przepis! :)
OdpowiedzUsuńWitam. Nominowałam Twojego bloga do Liebster Blog Award, szczegóły tutaj http://www.mojewypiekiinietylko.com/2014/03/liebster-blog-award/#more-1622 Pozdrawiam. :)
OdpowiedzUsuń