Szybkie w wykonaniu ciasteczka z ciasta francuskiego z owocami. Mniam!
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- 4 jabłka
- 6 łyżek brązowego cukru
- 3 łyżki masła
Jabłka obieramy i kroimy na cienkie plasterki. Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy cukier i czekamy, aż się rozpuści. Dodajemy jabłka i trzymamy na średnim ogniu aż zmiękną.
Ciasto rozwijamy i kroimy na prostokąty. Jedną połowę na kwadratach nacinamy (przekrajamy regularne paski, ale nie do końca krawędzi), tak jak na obrazku. Na nie pokrojonej stronie układamy przestygnięte jabłka i przykrywamy drugą, zaklejamy brzegi.
Pieczemy ok. 20 min. w 200 stopniach Celsjusza.
PYSZOTA!
OdpowiedzUsuńzapraszam też do siebie w wolnej chwIli:
WWW.SMYKWKUCHNI.BLOGSPOT.COM
przepyszne!
OdpowiedzUsuńCoś dla mnie! Wygląda naprawdę smacznie.
OdpowiedzUsuń