składniki:
300 g ryżu
puszka tuńczyka
puszka kukurydzy
duża cebula
czerwona papryka
słoik czarnych oliwek
pół kostki bulionowej
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki curry
pieprz
sposób przygotowania:
Cebulę drobno siekamy. Na patelni rozgrzawamy oliwę, przekładamy na nią cebulę i podsmażamy na małym ogniu przez około 5 minut. Paprykę kroimy w kostkę. Przekładamy na patelnię, wsypujemy ugotowany ryż, mieszamy wszystko dokładnie i podsmażamy przez około minutę.Na patelnię wlewamy około 150 ml bulionu, mieszamy i czekamy aż ryż wchłonie cały bulion. Dodajemy curry. Oliwki kroimy w plasterki i dodajemy z tuńczykiem i kukurydzą.
Posypujemy świeżym szczypiorkiem.
Posypujemy świeżym szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz