Bardzo szybka potrawa, łatwa w wykonaniu. Kolejny rarytas makaroniarzy tym razem w wersji wegetariańskiej.
Składniki (ilość według uznania i smaku)
- pieczarki
- cebula
- suszone i świeże pomidory
- kapary
- śmietanka 30%
- sól
- pieprz
- makaron
Pieczarki obieramy, kroimy i podsmażamy z posiekaną cebulką. Po paru minutach dodajemy świeże, obrane i pokrojone pomidory. Następnie kapary i suszone, pokrojone pomidory. Chwilę dusimy i dodajemy powoli śmietankę, uważamy żeby nam się nie zważyła. Na koniec dodajemy sól i pieprz do smaku.
Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu.
Wygląda smacznie! Akurat będę miała przepis na obiad w środę! :) Dziękuję :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za wzięcie udziału w akcji!
Pozdrawiam:)
Makarony mogę jeść codziennie. Dziękuję za udział w akcji pomidorowej :)
OdpowiedzUsuń