Makaron w sosie z pieczarkami, kaparami i pomidorami


 

Bardzo szybka potrawa, łatwa w wykonaniu. Kolejny rarytas makaroniarzy tym razem w wersji wegetariańskiej.

Składniki (ilość według uznania i smaku)

  • pieczarki
  • cebula
  • suszone i świeże pomidory
  • kapary
  • śmietanka 30%
  • sól
  • pieprz
  • makaron


Pieczarki obieramy, kroimy i podsmażamy z posiekaną cebulką. Po paru minutach dodajemy świeże, obrane i pokrojone pomidory. Następnie kapary i suszone, pokrojone pomidory. Chwilę dusimy i dodajemy powoli śmietankę, uważamy żeby nam się nie zważyła. Na koniec dodajemy sól i pieprz do smaku.
Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu.





Pora na pomidora!


Makaronowa Sałatka

2 komentarze:

  1. Wygląda smacznie! Akurat będę miała przepis na obiad w środę! :) Dziękuję :)

    Dziękuję za wzięcie udziału w akcji!
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Makarony mogę jeść codziennie. Dziękuję za udział w akcji pomidorowej :)

    OdpowiedzUsuń