składniki:
500 g serku homogenizowanego
200 g mąki
150 g cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
125 ml oleju
5 jaj
3 łyżki gorzkiego kakao
125 ml wody
1 opakowanie budyniu waniliowego
100 g cukru
Sposób przyrządzenia:
Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 stopni.
Białka ubijamy z połową cukru na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z drugą połową cukru na puszystą masę, dodajemy olej i wodę, ponownie ucieramy. Łączymy obie masy. Przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia i kakao do mas. Delikatnie mieszamy. Przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia blachy.
Budyń waniliowy, cukier i serek homogenizowany ucieramy. Przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na masę kakaową, tworząc kratkę.
Pieczemy 40 min.
ciekawy przepis jeszcze się z takim nie spotkałam
OdpowiedzUsuń