Filet rybny z czosnkiem i ziołami











 
 
składniki:

filet rybny 
2 ząbki czosnku, przyprawy 
pergamin do smażenia 
olej






sposób przygotowania :
.
Patelnię rozgrzewamy (najlepiej teflonową), nie dodając tłuszczu. 
W miseczce, 2 łyżki oleju mieszamy z przyprawami i wyciśniętym czosnkiem. 
Smarujemy ryby mieszanką z miski. Na jednej połowie pergaminu układamy filet, drugą przykrywamy rybę od góry. Kładziemy na patelni i smażymy na średnim ogniu przez 5 minut z każdej strony. Po usmażeniu, ściągamy papier i układamy gotowe danie na talerzu.






1 komentarz:

  1. Świetny przepis, na pewno go wypróbuję. ;) Już idę go wydrukować ;)
    Pozdrawiam
    Zapraszam do mnie : http://karolinakuchmaci.blogspot.com/
    PS: Obserwuję, liczę na rewanż

    OdpowiedzUsuń