Fornetti z jabłkami


Szybkie w wykonaniu ciasteczka z ciasta francuskiego z owocami. Mniam!

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 4 jabłka
  • 6 łyżek brązowego cukru
  • 3 łyżki masła

Jabłka obieramy i kroimy na cienkie plasterki. Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy cukier i czekamy, aż się rozpuści. Dodajemy jabłka i trzymamy na średnim ogniu aż zmiękną.
Ciasto rozwijamy i kroimy na prostokąty. Jedną połowę na kwadratach nacinamy (przekrajamy regularne paski, ale nie do końca krawędzi), tak jak na obrazku. Na nie pokrojonej stronie układamy przestygnięte jabłka i przykrywamy drugą, zaklejamy brzegi.
Pieczemy ok. 20 min. w 200 stopniach Celsjusza.


4 komentarze:

  1. PYSZOTA!


    zapraszam też do siebie w wolnej chwIli:

    WWW.SMYKWKUCHNI.BLOGSPOT.COM

    OdpowiedzUsuń
  2. Coś dla mnie! Wygląda naprawdę smacznie.

    OdpowiedzUsuń
  3. wygląda bardzo zachęcająco, szkoda,że od kiedy nie mogę zmieścić się do swojej garsonki jestem na diecie

    OdpowiedzUsuń