składniki:
dwie piersi z kurczaka
200 g startego żółtego sera
opakowanie płatków migdałowych
puszka zielonej fasolki
puszka kukurydzy
puszka fasolki czerwonej
trzy cebule
5 jaj
5 jabłek
majonez
przyprawa kebab gyros
ostra mielona papryka
słodka papryka
sól
pieprz
curry
ketchup
200 g startego żółtego sera
opakowanie płatków migdałowych
puszka zielonej fasolki
puszka kukurydzy
puszka fasolki czerwonej
trzy cebule
5 jaj
5 jabłek
majonez
przyprawa kebab gyros
ostra mielona papryka
słodka papryka
sól
pieprz
curry
ketchup
sposób przyrządzenia:
Gotujemy jajka, zimne obieramy i przeciskamy przez sitko w kostkę. Piersi z kurczaka kroimy w kostkę i smażymy z przyprawą gyros,carry, pieprzem i solą. Zostawiamy do ostygnięcia. Na patelni z dodatkiem oleju prażymy płatki migdałowe. Jabłka i cebule kroimy w kostkę.
Na dno naczynia układamy kolejno fasolę szparagową, jajka,warstwę majonezu, pokrojone jabłka,keczup, fasolka czerwona, pokrojone cebule, kukurydzę, majonez, żółty ser, kurczaka, płatki migdałowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz