Pianki z orzechami


Nietypowe czekoladki zaskoczą twoich gości swoją wyjątkowością i intensywnością smaku.

Składniki:

  • 125g czekolady deserowej
  • 50g małych różnokolorowych pianek typu marshmallows
  • 25g posiekanych orzechów włoskich
  • 25g posiekanych suszonych moreli

Wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem i odstawić na bok. Połamać czekoladę na kawałki i wrzucić do dużej miski umieszczonej na rondlu z wrzącą wodą. Gotować na małym ogniu, cały czas mieszając, aż czekolada się roztopi. Dosypać pianki, orzechy i morele. Wymieszać, aż czekolada wszystko dokładnie pokryje. Czubate łyżki masy wykładać na przygotowaną blachę. Wstawić do lodówki i schładzać, aż czekolada stężeje. Ostrożnie zdjąć gotowe pianki z pergaminu. Przed podaniem można je umieścić w papierowych foremkach.

Można kupić zwykłe pianki i pociąć je na mniejsze kawałki.


5 komentarzy:

  1. ooo, gratka dla fanów łakoci! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Czyli dla nas :P
    Zapraszamy do obserwowania, "łakocie" pojawiają się dosyć często ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dzieci byłyby takimi słodkościami zachwycone! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. bardzo oryginalna czekoladki, super przepis! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Witam. Nominowałam Twojego bloga do Liebster Blog Award, szczegóły tutaj http://www.mojewypiekiinietylko.com/2014/03/liebster-blog-award/#more-1622 Pozdrawiam. :)

    OdpowiedzUsuń