Ryba w sosie ogórkowym
Delikatny, kremowy sos idealnie podkreśla smak świeżej rybki. Uwaga! Wystarczy jeden kęs, a już nigdy mu się nie oprzesz!
Zupa ogórkowa
Tradycyjna zupa ogórkowa. Przepis przekazywany w mojej rodzinie z pokolenia na pokolenie. Jedna z moich ulubionych zup, dlatego dziś ją tutaj publikuję.
Ciasto budyniowo-miodowe
Bardzo słodkie i bardzo klejące się do podniebienia ciasto. Duża dawka energii na leniwe popołudnie.
Lasagne z grzybami
Ciasto "Niebo w gębie"
Tradycyjne "Niebo w gębie", jak sama nazwa wskazuje - prawdziwa rozkosz dla podniebienia, idealne, sezonowe ciasto z jabłkami i orzechami włoskimi polane czekoladą.
Biszkopty "paluszki"
Delikatne i rozpływające się w ustach biszkopty. Można użyć je od razu po upieczeniu do ciast, np. Tiramisu, lub przegryźć do aromatycznej kawy.
Naleśniki na mące pszennej do pieczenia chleba
Mam nadzieję, że nie zmyliła Was nazwa mąki pszennej "do pieczenia chleba".
Mimo, że używana głównie do wypieku pieczywa, nadaję się również do ciasta na pizze i do naleśników!
Spaghetti ze szpinakiem, łososiem i serkiem ricotta
Kiedy nie masz za dużo czasu na przygotowanie posiłku, a jesteś głodny jak wilk: oto szybki i pożywny obiad specjalnie na takie okazje.
TAPAS: jajka na pomidorach ze szpinakiem
Farsz ze szpinaku i pomidorów, przykryty jajeczną pierzynką. Syte, jesienne danie, rozgrzewające, po deszczowym dniu.
Tosty Mai z białym serkiem
Czas na zmianę! Zamiast monotonnych tostów z żółtym serem, proponujemy biały ser i pomidor. Zdrowsze danie i dużo bardziej smaczne, zadowoli porannych łakomczuchów.
Sałatka brokułowa
Kolorowa, lekka i pożywna sałatka. Najlepiej komponuje się z aromatyczną pieczenią do obiadu, jak również na grilla, czy podawana jako zimna płyta.
Subskrybuj:
Posty (Atom)